Traže se mladi književnici koji će postati panelisti projekta Čitaj, pitaj

Centar za razvoj mladih i ove godine, nakon prošlogodišnjeg Dana knjiga, kako prenosi Studentski.hr, organizira književni događaj Čitaj, pitaj, koji će okupiti sve zaljubljenike u književnost i čitanje. Događaj će se odviti 25. ožujka u Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta s početkom u 17:30, a uključiti se mogu i mladi neobjavljeni autori.

Cijeli će se događaj sastojati od triju dijelova: kviza popraćenog vrijednim nagradama, razmjene knjiga Šalji dalje i panel-rasprave Što znači biti (uspješan) mladi autor u 21. stoljeću? Upravo za sudjelovanje u panel-raspravi priliku će dobiti i jedan mladi autor čija djela još nisu objavljena, i to kao četvrti panelist. Za četvrtog panelista raspisan je književni natječaj, a preostalih troje činit će mladi ljudi čiji je poziv književnost. Jedan od njih već je najvljen, a radi se o mladom pjesniku Luki Tripalu.

0014

Panel-rasprava na Danu knjiga s Julijanom Matanović, Barbarom Tolić i Enom Katarinom Haler, foto: Juraj Močilac

Kako navode organizatori, razloga za prijavu jako je puno:

Osim što ćeš kao četvrti panelist dobiti priliku družiti se sa zaljubljenicima u književnost, moći ćeš podijeliti svoja razmišljanja o položaju mladih u književnosti s publikom, upoznati uspješne mlade književnike, pitati ih što god te zanima, vidjeti kako izgleda svijet književnosti dok se ne pišu književna djela i steći korisne kontakte u svijetu književnog izdavaštva. Uz to, prije panel-rasprave predstavit ćemo tebe i tvoje stvaralaštvo čitateljima portala Studentski.hr intervjuom.

Za prijavu je potrebno poslati kratko motivacijsko pismo i ulomak autorskog teksta (duljine najviše dvije kartice) na e-adresu citaj.pitaj@cerm.hr s naznakom Čitam, pitam, pišem. Prijave su otvorene do 15. ožujka u 23:59.

Sve informacije o događaju Čitaj, pitaj dostupne su na Facebook stranici i na službenoj stranici Udruge.

Izvor: Iris Delić / Studentski.hr

Naslovna fotografija: Studentski.hr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s