Kritike

Tijekom mnogih razgovora s pratiteljima stranice Hrvatski za svaku upotrebu, ali i suočene s iskustvima kolega na studiju kroatistike te pričama profesora, zaključile smo da Hrvati i Hrvatice čitaju mnogo, ali ne čitaju koliko bi željeli. Vole i novitete i klasike.

Knjigama nas bombardiraju sa svih strana, posebno u virtualnom svijetu, a nudi nam se mnoštvo recenzija, preporuka, prikrivenih i izravnih reklama. Mi bismo vam željele ponuditi svoje viđenje knjiga koje volimo – ili onih koje nam se na putu nađu sasvim slučajno – u nadi da ćemo na taj način barem malo obogatiti svijet pisane riječi i uvećati ga za pokojeg čitatelja nekog kvalitetnog štiva.

Što vam nudimo? Pokušaj kritike! Posezanje za nekim domaćim primjerkom iz naftalina ili svježe otisnutim djelom na virtualnom pladnju. Budući da volimo čitati i stranu književnost – a djelomično potaknute i vašim željama – zasladit ćemo se i ponekim književnim primjerom odabranim iz spektra svjetskih razmjera te za vas provjeriti kakve nam je književne poslastice skuhalo kazalište. U slast!