Posljednja knjiga veličanstvenog serijala od danas u knjižarama, autor krajem mjeseca stiže u Zagreb

Sigurni smo da je 11. svibnja već dugo posebnom bojom zabilježen u kalendarima svih obožavatelja sjajne Lucinde Riley i serijala Sedam sestara jer upravo danas u knjižare i na web-shopove diljem svijeta stigla je posljednja knjiga iz serijala, koja će nam konačno, vjerujemo, dati sve odgovore na pitanja koja si postavljamo posljednjih deset godina. Da ni hrvatski čitatelji ne ostanu zakinuti, još se jednom pobrinuo Egmont u čijem izdanju imamo priliku čitati roman Atlas: Pa Saltova priča koji je, prema bilješkama svoje majke, dovršio Harry Whittaker.

Lucinda Riley prije deset godina započela je pisati serijal romana inspiriran mitologijom o Plejadama, odnosno sedam sestara, ali na način da sestre budu suvremene žene. Središnja su tema serijala životi sedam žena koje je s različitih strana svijeta posvojio misteriozni otac Pa Salt. S obzirom na to da je po Plejadama nazvano i legendarno zviježđe, ne čudi da su ovi romani protkani mistikom, ali i bogatim pričama od kojih su mnoge istinite.

Romani Lucinde Riley pisani su čarobnim stilom, a u svaku od osam knjiga uloženo je puno truda, mjeseci, pa i godina istraživanja jer svaka knjiga, osim elemenata ljubavne i obiteljske fikcije, sadrži i manje poznate povijesne činjenice vješto ukomponirane u štivo. Izgleda da je Lucinda pogodila dobitnu kombinaciju, što potvrđuje podatak da je prodano preko 35 milijuna knjiga ovog serijala i da brojni čitatelji diljem svijeta već godinama napeto iščekuju rasplet sage. Nakon izlaska pretposljednje knjige obožavatelje je 2021. shrvala vijest da je autorica preminula nakon borbe s teškom bolesti.

Budući da je dugo znala će Disney snimiti televizijsku seriju o sedam sestara planiranu za 2025. godinu, detaljno je raspisivala što će se događati u svim nastavcima, pa i u samoj završnici. Svjesna mogućnosti da umre prije nego što napiše posljednju knjigu, zadužila je sina Harryja Whittakera da je on napiše ako se dogodi ono najgore. Kako život ponekad piše tragične priče, najgore se dogodilo, a Harry je u čast svojoj mami i njezinom nasljeđu napisao posljednju knjigu iz serijala.

Povodom svjetske premijere Harry Whittaker, Lucindin sin i koautor knjige Atlas: Pa Saltova priča čitateljima će predstaviti knjigu u Zagrebu 25. svibnja u 19 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore na adresi Bogovićeva 7. Ako ste čitali serijal, uvjerene smo da jedva čekate pročitati završetak koji – prema svemu što smo dosad pročitali – može biti samo veličanstven te čuti dojmove autora posljednje knjige o ovom zanimljivom koautorstvu i uskakanju u majčinu tipkovnicu. Ako se dosad niste upoznali sa Sedam sestara, požurite, molim vas, osam čarobnih romana nestrpljivo čeka da se zaljubite u njih.

Roman Atlas: Pa Saltova priča možete pronaći od danas u svim knjižarama i na web-shopovima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s