Urednik i voditelj marketinga MK-a otkrili sve detalje o novom izdanju Harryja Pottera

Posljednjih mjesec dana hrvatsku knjišku scenu trese poteromanija, a brojni fanovi nestrpljivo iščekuju izlazak Harryja Pottera i kamena mudraca iz tiska. Iako vam se možda tako čini, nismo se vratili u 2001. godinu, kad se stajalo u redovima pred knjižarama kako bi se došlo do knjiga o malom čarobnjaku. Godina je 2022., a Mozaik knjiga dobio je prava na izdavanje serijala, što je sjajna vijest jer se knjige na hrvatskom jeziku, u Algoritmovu izdanju, već godinama ne mogu nabaviti, barem ne po normalnim cijenama.

I premda se za novo izdanje, barem ne još, ne stoji u redovima pred knjižarama, vjerujemo da su Mozaikovi serveri noćas ipak bili pod malo većim opterećenjem jer je krenula pretprodaja prvog dijela. Skupa s tim iz MK-a su otkrili i detalje o proizvodu, a urednik Vedran Bratušek i voditelj marketinga Marko Hadjur u podcastu Između redaka raspričali su se s voditeljicom Sanjom Srdić Jungić o brojnim drugim detaljima vezanima uz franšizu.

Naslovnice za novo izdanje Pottera napravio je studio La Plage, a svoju će svjetsku premijeru u tiskanom izdanju doživjeti u sklopu novog hrvatskog izdanja. Uvez novog izdanja bit će tvrdi, a prva će knjiga koštati 149,94 kn, dok se u pretprodaji može nabaviti po cijeni od 140 kn.

Naslovnica novog izdanja Harryja Pottera i kamena mudraca, studio La Plage, izvor: PR Mozaika knjiga

Više od naslovnica, nakon prašine koju je digao Marasov prijevod Gospodara prstenova, sve je zanimalo što će se dogoditi s prijevodom novog izdanja, a mnogi su strahovali da će Harry Potter postati Haris Lončar. I taj je strah sad otklonjen jer smo saznali da će nove knjige imati prevoditeljski potpis Dubravke Petrović, koja je prevela posljednje četiri knjige u Algoritmovu izdanju, kao i brojne knjige iz franšize, kao što su Metloboj kroz stoljeća i Fantastične zvijeri.

Urednik Vedran Bratušek otkrio je da prava na sve prijevode na svjetske jezike ima J. K. Rowling, a ne autori tih prijevoda, što u ovom slučaju olakšava stvari, pa ćemo i dalje čitati o bezjacima, metloboju i praskavim repanima, što su novotvorenice koje je, uz pomoć Dubravke Petrović, smislio Zlatko Crnković.

Ako vas zanima kako je baš Mozaik dobio prava na novo izdanje, što nas očekuje na Interliberu i kako će se nova izdanja promovirati po Hrvatskoj te kad izlaze sve ostale knjige, sve ćete to, kao i brojne druge zanimljivosti, saznati ako poslušate cijelu epizodu podcasta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s