Studenti zagrebačke kroatistike pozivaju kolege na brisanje granica

Studenti kroatistike, ali i svi oni koji se bave hrvatskim jezikom i književnošću, uključujući komparatiste i južnoslaviste, napokon su došli na svoje. Klub studenata kroatistike zagrebačkog Filozofskog fakulteta organizira prvu kroatističku studentsku konferenciju, odnosno k(r)onferenciju, čiji je cilj razmijeniti misli i ideje o problemima u struci i utemeljiti međunarodnu suradnju. Održat će se 12. i 13. travnja na matičnom fakultetu s temom Brisanje granica.

Tema konferencije obuhvaća, kako navode organizatori, sadržaje koji su potpuno neistraženi, one koje studenti smatraju nedovoljno istraženima, odnosno one za koje mogu ponuditi vlastito čitanje ili razumijevanje problema te sadržaje o kojima se, zbog različitih čimbenika, odbija govoriti.

Organizatori potiču da se pri vlastitom istraživanju sudionici okušaju u primjeni individualnih i/ili novih pristupa književnih i filološkim problemima, kao i odbačenih
pristupa koje i dalje smatraju korisnima. S obzirom na to da međunarodni doticaji omogućuju brisanje granica i u doslovnom te kulturnom smislu, potiču se sudionici da pišu o doticajima hrvatskog jezika i književnosti s drugim jezicima i književnostima te o njihovim međusobnim isprepletenostima.

Kronferencija

Svi se zainteresirani mogu prijaviti kao sudionici slanjem sažetka rada, u opsegu od 500 riječi, na adresu e-pošte kronferencija@gmail.com do 20. ožujka 2019. godine. Izbor će se izvršiti do 27. ožujka, a rok je za potvrdu dolaska, odnosno registraciju 31. ožujka 2019. godine. Jedna osoba može prijaviti najviše jedan samostalan rad ili jedan rad u koautorstvu. Najviše dva autora mogu prijaviti rad u koautorstvu. Radovi moraju biti napisani i predstavljeni na nekom južnoslavenskom ili engleskom jeziku. Predviđeno vrijeme za prezentaciju jest 15 minuta.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici, a za sva potencijalna pitanja možete se obratiti organizatorima e-poštom na gore navedenu adresu.

Napisala: Željka

Fotografija: Facebook

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s