Novi književni natječaji donose bogate nagrade, sudjelovati mogu i oni koji objavljuju na društvenim mrežama

Književni su natječaji možda čak i jedan od najboljih načina za objavu djela ili su barem prilika da (novi) autori dobiju povratnu informaciju o svojem djelu, nepristrano mišljenje i pokoji savjet. A ponekad su i nagrade izrazito vrijedne. Popisale smo stoga u nastavku aktualne književne natječaje koji će možda biti dovoljan poticaj da neko od vlastitih djela napokon izvadite iz ladice.

Književna nagrada Ksaver Šandor Gjalski

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog Zabok i Društvo hrvatskih književnika raspisali su Natječaj za za dodjelu književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski 2021. za najbolje objavljeno prozno književno djelo domaćih autora. Književnim djelom koje se natječe za nagradu smatra se roman, zbirka pripovijedaka, priča, novela ili putopisa. Za nagradu se natječu književna djela objavljena od 1. rujna 2020. do 1. rujna 2021.

Rok za prijavu: 1. rujna 2021.

Više informacija: Društvo hrvatskih književnika

Književni natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman Knez Trpimir

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Svrha je natječaja obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. Cilj je natječaja i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu, i to s naglaskom na povijesne događaje iz prošlosti Kaštela i susjednih gradova koji se nalaze u području Kaštelanskog zaljeva.

Nagrada: 10.000 kuna i objava romana u izdanju Naklade Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela

Rok za prijavu: 19. srpnja 2021.

Više informacija: Gradska knjižnica Kaštela

Roman objavljen u sklopu Natječaja 2019. godine

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisala je natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum, jedine svjetske nagrade kojoj je svrha poticanje i popularizacija online književnosti. Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Svrha je nagrade poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.

Nagrada: nastup na KaLibar bestivalu u Varaždinu, priznanje i objava knjige u izdanju izdavača Jesenski i Turk

Rok za prijavu: 20. srpnja 2021.

Više informacija: Facebook

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s