Novi književni natječaji mogu vam donijeti čak 10 tisuća kuna

Ako pišete i književni vam radovi već dugo stoje u ladici, vrijeme je da ih izvadite. Različite su udruge i nakladnici raspisali književne natječaje za poeziju i prozu koji vam mogu donijeti ili objavu vašeg rada ili novčani iznos. U nastavku smo izdvojile najzanimljivije.

Nagrada Višnja Machiedo

Hrvatski PEN centar raspisao je natječaj za godišnju nagradu Višnja Machiedo, koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u izdanju nakladnika registriranih u Hrvatskoj objavljeno od 15. prosinca 2019. do 15. prosinca 2020. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj. Prijedlog treba biti pismeno obrazložen, a obraloženje mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Rok za prijavu: 25. veljače 2021.

Nagrada: 10 000 kn i plaketa

Više informacija: Hrvatski P.E.N. centar

Natječaj za neobjavljeni roman izdavačke kuće Antìpōd 

Nakladnička kuća Antìpōd raspisuje natječaj za neobjavljeni rukopis (roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama) na hrvatskom jeziku. Rukopis predan na natječaj ne smije biti objavljen prije ili za vrijeme trajanja natječaja u bilo kojem obliku, odnosno na bilo kojem mediju. Nagrađeni autor obvezuje se ustupiti autorska prava za izdavanje rukopisa nakladničkoj kući Antìpōd na rok od pet godina. Ustupanje autorskih prava odnosi se na tiskanu i elektroničku verziju knjige.

Natječaj je javan, a rukopisi se šalju isključivo u elektroničkom obliku na adresu e-pošte info@antipod.hr pod šifrom. Rješenje šifre i osobni podaci autora zatražit će se naknadno samo od onih autora koji uđu u uži krug natječaja.

Rok za prijavu: 21. ožujka 2021.

Nagrada: objava rukopisa i 5000 kuna

Više informacija: Kulturistra

Literarno-likovno-filmski natječaj Kaštelanske štorije 2021.

Povodom Dana Grada Kaštela Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno-likovno-filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom Kaštelanske štorije 2021. Literarni radovi poslani na natječaj (pjesme, priče, crtice, igrokazi, anegdote, putopisi ili eseji inspirirani Kaštelima i životom u Kaštelima – kaštelanska kulturna i prirodna baština, osobe i događaji iz kaštelanske prošlosti, Trpimirova darovnica itd.) mogu biti pisani na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu (čakavici) i šalju se isključivo na adresu elektroničke pošte natjecajkastela@gmail.com

Povjerenstvo će odabrati najuspješnije radove u svim kategorijama, a popis nagrađenih bit će objavljen na internetskoj stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i na Facebook stranici GKK-a nekoliko dana prije završnog događanja s dodjelom nagrada, koje će biti organizirano u sklopu proslave Dana Grada Kaštela (4. ožujka 2020.).

Rok za prijavu: 12. veljače 2021.

Nagrada: najbolji radovi bit će nagrađeni te objavljeni na stranicama Gradske knjižnice Kaštela i u zborniku

Više informacija: Gradska knjižnica Kaštela

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s