Ako vam se ne sviđa Goodreads, isprobajte neku od ovih aplikacija

Iako ga većina koristi i najpopularniji je digitalni dnevnik čitanja, mnogi Goodreadsu zamjeraju zastarjelost, a neki nisu bili zadovoljni ni najnovijim ažuriranjem desktop-verzije. Ja mu ostajem vjerna, ali sam odlučila pogledati i što nude ostale aplikacije tog tipa te u nastavku donosim njihov kratki pregled.

StoryGraph

Sudeći po broju odgovora na Instagramu u kojima se spominjala ova aplikacija kad smo pitale za preporuke, SG je, nakon Goodreadsa, najpopularniji. Kad sam ga preuzela i počela koristiti, postalo mi je jasno da je to vjerojatno zbog sličnosti s Goodreadsom, zbog koje je lakše snaći se u ovoj aplikaciji. U StoryGraphu možete dodati knjige koje trenutno čitate, kao i složiti listu onih koje želite čitati, možete ih ocjenjivati, pratiti što čitaju vaši prijatelji, dijeliti statuse i postavljati si izazove. Dakle, standardno. Jedina su novost u odnosu na Goodreads grafikoni u koje se slažu pročitane knjige i koji slikovito pokzuju kako stojite s kojim žanrom, koliko ste stranica pročitali i različite druge podatke.

Bookly

U Booklyju je stanje poprilično slično, osim što sam primijetila da je malo teže dodati knjigu jer trebate ispuniti više podataka o njoj. Ovdje također postoje različite grafike u koje se smještaju knjige koje dodate, a ako ste od izazova, svidjet će vam se ova aplikacija jer si u njoj možete postaviti dnevni ili mjesečni cilj koji želite dosegnuti. Također, možete namjestiti dnevni podsjetnik za čitanje.

Bookshelf

Sad već imam osjećaj da se ponavljam, ali čini se da su svi dizajneri ovih aplikacija imali slične zamisli. U Booksheelf lagano ćete dodati knjige koje čitate, one koje želite pročitati, a vrlo jednostavno možete pregledavati i različite kategorije. U ovoj se aplikaciji ne možete povezivati s prijateljima pa će vam se svidjeti ako želite vlastiti dnevnik čitanja, no ako volite pratiti što drugi čitaju, možda i nije najbolji odabir.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s