Četiri aktualna književna natječaja donose bogate nagrade i prilike za objavu djela

Tijekom ljeta svima nam se (radni) ritam usporava, više se posvećujemo čitanju, a neki, vjerujemo, i pisanju pa nije ni čudno da nam je nadolazeće godišnje doba omiljeno. No, ritam objavljivanja književnih natječaja ne usporava, a nama se čini da su godišnji odmori prava prilika da pregledate sve tekstove na kojima ste radili dosad i napokon ih pošaljete u svijet. Zato smo, još jednom, izdvojile trenutno najzanimljivije natječaje na koje možete prijaviti svoja djela.

Natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

Udruga za kreaciju Kultipraktik raspisala je natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Natjecati se svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrade Post scriptum. Žiri čine Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Lidija Deduš i Nikola Leskovar, a dobitnik/ca bit će proglašen/a početkom rujna.

Nagrada: priznanje, objava knjige u izdanju Jesenskoi Turk i sudjelovanje na festivalu vRIsak u Rijeci

Rok za prijavu: 20. srpnja 2022.

Više informacija: Facebook

Natječaj za nagradu Fran Galović

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Grad Koprivnica raspisali su natječaj za Nagradu Fran Galović za 2022. godinu. Dodjeljuje se za najbolju objavljenu knjigu hrvatskih autorica i autora na temu zavičaja i/ili identiteta. U konkurenciju ulaze samo književna djela, i to njihova prva izdanja, objavljena između 1. srpnja 2021. i 30. lipnja 2022. godine.

Nagrada: diploma i novčani iznos

Rok za prijavu: 1. srpnja 2022.

Više informacija: Galovićeva jesen

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca raspisalo je poziv na Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo na hrvatskom jeziku objavljeno kod hrvatskog izdavača u proteklih godinu dana. Ove godine u izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena od 1. srpnja 2021. do 30. lipnja 2022.

Nagrada: statua i 10.000 kuna

Rok za prijavu: 1. srpnja 2022.

Više informacija: Hrvatsko društvo pisaca

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s