EZaKi: Aplikacija koja će članovima KGZ-a olakšati korištenje usluga knjižnice

Najveća mreža knjižnica u Hrvatskoj, Knjižnice grada Zagreba, koja na 42 lokacije broji gotovo 150 tisuća članova, dobila je svoju aplikaciju pod nazivom eZaKi, koja će svim članovima omogućiti još jednostavnije korištenje usluga KGZ-a. U aplikaciju je trenutno moguće prijaviti se na mrežnim stranicama KGZ-a, u pripremi su verzije za android i iOs, a mi smo je odmah isprobale.

Ako ste član Knjižnica grada Zagreba, pri prvom korištenju eZaKija morat ćete se registrirati. Proces je vrlo jednostavan, unijet ćete svoju e-mail adresu koju inače koristite za komunikaciju s KGZ-om te odabrati lozinku, a potom će vam na e-adresu stići poveznica za potvrdu. Kad sve to, u nekoliko minuta, poklikate, moći ćete se prijaviti u sustav koji vam nudi sve što i prijava u katalog KGZ-a.

Kao što vidite na priloženim screenshotovima, u aplikaciji možete pregledavati svoja zaduženja, rezerviranu građu, kao i povijest posudbe, pregledavati katalog KGZ-a, rezervirati naslove… U eZaKiju imate i digitalnu člansku iskaznicu, što znači da vam vaša iskaznica ne mora uvijek biti pri ruci ako mobitel jest, a možete i produljiti članstvo te sve potrebne uplate izvršiti bankovnim karticama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s