ZAG Flybrary: Zagrebačka zračna luka dobila knjižnicu koju mogu koristiti svi bez članarine

Znamo svi da je čekanje na let ponekad zamorno i dosadno, a putnici koji se na svoje međunarodne destinacije budu upućivali sa zagrebačkog aerodroma odsad će vrijeme moći prikratiti i dobrom knjigom. Knjižnice grada Zagreba i Gradska knjižnica Velika Gorica, odnosno knjižničari Nika Matković Mikulčić i Tito Kliska osmislili su projekt ZAG Flybrary, a korisnicima za čitanje više od 700 trenutno dostupnih naslova neće trebati iskaznica niti će morati plaćati članarinu.

ZAG Flybrary slobodna je knjižnica koja se temelji na načelima otvorenog pristupa i dijeljenja, a postavljena je u prostoru međunarodnih odlazaka Zračne luke Franjo Tuđman. Napeti triler, povijesni ili ljubavni roman, zbirku poezije ili nešto slično putnici mogu potpuno besplatno uzeti s police, a ako uz sebe imaju knjigu koju su već pročitali, mogu je ostaviti i pružiti drugima priliku da uživaju u njoj. Osnovno pravilo glasi: Trebaš jednu? Uzmi jednu. Imaš jednu? Ostavi jednu, prenosi portal Croatian aviation.

ZAG Flybrary zbirka trenutno broji gotovo 700 naslova na hrvatskom i nekoliko stranih jezika te uključuje različite žanrove. Ideja je projekta učiniti knjigu slobodnim medijem i podržati razmjenu znanja i zabave na jednostavan i ekološki prihvatljiv način.

Kako bismo pratili na koje destinacije naše knjige putuju, ali i otkuda su stigli novi naslovi, pozivamo putnike da koriste hashtag #ZAGFlybrary i podijele svoj sadržaj s nama na društvenim mrežama, stoji u propćenju zagrebačke zračne luke.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s