Natječaj „Knez Trpimir”: Autori povijesnih romana imaju priliku osvojiti deset tisuća kuna i objavu djela

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Rok je za prijavu 19. srpnja, a nagrada je vrlo bogata.

Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. Cilj je natječaja upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu, i to s naglaskom na povijesne događaje iz prošlosti Kaštela i susjednih gradova koji se nalaze u području Kaštelanskog zaljeva.

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od deset tisuća kuna, a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela. Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2022. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Sve dodatne informacije o slanju rukopisa možete pronaći na poveznici.


Jedan od nama najdražih povijesno-fantastičnih romana, Krsnik Ane Cerovac, čiji nas je nastavak Krasna zemlja jednako osvojio, pobjednik je upravo Natječaja Knez Trpimir.

Ana Cerovac, „Krsnik“: Primamljivi fantastični svijet nekih davnih Istre i Kvarnera

Ana Cerovac, „Krasna zemlja“: Putovanje u 17-stoljetnu Istru koje nećete željeti privesti kraju

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s