Novo izdanje projekta „Čitaj, pitaj“ – uz panel-raspravu o suvremenoj književnosti i nagradni kviz

Centar za razvoj mladih u četvrtak, 27. svibnja s početkom u 16 sati u Booksi (Martićeva ulica 14d), organizira događaj Čitaj, pitaj. U središte ovogodišnjeg izdanja stavlja se Instagram kao društvena mreža koja zahvaljujući brojnim citatima, anonimnim i javnim autorima postaje svjetska riznica nove književnosti, samorefleksije, potrage za izgubljenim vremenom te postavlja pitanje na koji način pisanom riječi možemo nadoknaditi navedeno i u kojem postotku ona utječe na ljudsku svijest. Tema je prikladnog naziva: U potrazi za izgubljenim vremenom.

Ovogodišnje druženje započet će panel-raspravom o književnosti, a govornici će biti zanimljivi pojedinci – autori, bookblogeri, psiholozi – koji će govoriti o svojim iskustvima te pokušati odgovoriti na pitanje može li zaista dovoljna prisutnost pisane riječi utjecati na ljudsku percepciju. Nakon ugodnog razgovora o književnosti svi posjetitelji imat će priliku testirati svoje znanje na nagradnom kvizu, a ovogodišnja tema bit će klasična književnost. Nagrade i poklon-pakete za sudionike projekta osigurat će Booksa, Budilnik Izdavaštvo, Naklada Fragment, Vuković&Runjić i Znanje.

Ovim se projektom čitatelje nastoji povezati s pisanom riječju te nastoji pokazati koliki utjecaj ona može imati na ljudsku svijest, pripomoći pri samorefleksiji i nadoknadi izgubljenog vremena tijekom pandemije.

Organizatori svima zainteresiranima zbog ograničenoga prostora preporučuju rezervaciju mjesta, a to mogu učiniti na poveznici. Događaj će se prenositi i na Instagram i Facebook profilima projekta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s