KVIZ: Provjerite koliko dobro poznajete (suvremenu) hrvatsku književnost

Iako se situacija sve brže mijenja, čini nam se da šira publika još i danas zazire od djela hrvatskih autora. Ta činjenica ne iznenađuje s obzirom na to da u srednjim školama često čitamo lektirne naslove koji su preteški za tu dob pa većina više nikad ne posegne za Marinkovićem, Gjalskim ili Preradovićevim pjesmama. Ipak, rečenica Ne čitam baš domaća djela uvijek nas rastuži.

No hrvatska književnost nisu samo djela pisana dvostruko rimovanim dvanaestercima i romani kojima se dobrano treba posvetiti kako bismo ih razumjeli. Iako su djela prošlih stoljeća izrazito kvalitetna i mi ih jako volimo, vrlo rado posežemo i za novitetima na policama te se upoznajemo s pisanjem novih naraštaja. A s obzirom na to koliki nas naramak knjiga trenutno čeka na policama, mahom domaćih autora, čini nam se da je produkcija nikad veća.

Kako bismo vas upoznale sa suvremenim autorima i njihovim djelima, ali i podsjetile na neke klasike koje vrijedi izvući iz naftalina, osmislile smo kviz o hrvatskoj književnosti kojim se možete anonimno pozabaviti. Vjerujemo da ćete saznati i brojne zanimljivosti, a nadamo se da će vas neko od spomenutih djela dovoljno zaintrigirati da za njim posegnete.

Kviz: Koliko dobro poznajete (suvremenu) hrvatsku književnost?


Sličan sadržaj

Ususret državnoj maturi: 18 kvizova o književnosti i jeziku vama na dar

Provjerite svoje poznavanje č i ć

Jesi li književna sveznalica ili ti ta titula izmiče za dlaku?

Kviz o Harry Potter serijalu koji će rasturiti samo pravi znalci

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s