Ovo su najzanimljiviji događaji u sklopu Noći knjige; izdavači pripremili i popuste

Jedanaesto izdanje Noći knjige održat će se od petka, 22. travnja, do ponedjeljka, 25. travnja, a tema je knjiga kao prostor slobode. U manifestaciji će sudjelovati 600 sudionika s 1200 programa u 250 mjesta i gradova diljem Hrvatske.

Dobrila Zvonarek iz NSK-a naglasila je kako je ove godine Noć knjige postala eskimski dugačka pa traje četiri dana, a njezina je tema sloboda, odnosno knjiga kao prostor slobode, što je odgovor na trenutnu situaciju u Ukrajini, jer povijest knjige povijest je borbe za slobodu. Popraćena je i dvjema velikim obljetnicama, 400. obljetnicom rođenja francuskog komediografa Molièrea te 100. obljetnicom rođenja hrvatske pjesnikinje Vesne Parun pa je velik broj događanja posvećen upravo njima.

Zaštitno je lice ovogodišnje Noći knjige Perica, moderni lakrdijaš, dvorska luda na način 21. stoljeća.

Zanimljivi događaji u knjižarama i knjižnicama diljem zemlje, ali i na otvorenom

Sve programe po gradovima i organizatorima možete pregledati na poveznici, a mi ćemo u nastavku izdvojiti nekoliko njih koji nam zvuče najzanimljivije.

Naklada Iris Illyrica 22. travnja organizira Književni kviz petkom, napokon u atmosferi bez epidemioloških mjera. Sudjelovanje je besplatno, ekipe mogu imati između dva i pet članova, a nagrade su izuzetno bogate.

Zagrebačkim ulicama, stopama književnih likova i poznatih pisaca i spisateljica, svi će zainteresirani ovaj vikend moći prošetati u društvu Josipe Šiklić Purgerice te ekipe iz Secret Zagreba i Gornjogradskih coprnica. Šetat će se stopama Marije Jurić Zagorke, otkrivat će se tajne Zagreba, a zanimljiva ekipa povest će vas i u Noć vatre, viteza i zmaja. Sudjelovanje je besplatno, a sve informacije o rutama i rasporedu možete pronaći na poveznici.

Oni koji žele Noć knjige provesti na otvorenom bit će oduševljeni i tematskom turom Knjiga je mrak knjižarskog lanca Hoću knjigu. Ponukani odazivom na magično haranje tijekom Noći Harryja Pottera, i za ovu su priliku osmislili zanimljiv način za istraživanje književnih kutaka u pet gradova diljem Hrvatske. Na svakoj lokaciji koju šetači posjete dobit će žig na svoje karte te čuti poneku zanimljivost, a šetnja će završiti u knjižarama Hoću knjigu gdje će najbrže čekati bogati pokloni. O kakvim se nagradama radi, možete pročitati na njihovoj stranici, gdje vas čekaju i svi ostali detalji.

Ovu priliku moramo iskoristiti da vas pozovemo i na događanja povodom Noći knjige na Fakultetu hrvatskih studija, gdje ćemo u ponedjeljak predstaviti rad nakladničke kuće Alegria knjiga, čije smo urednice i lektorice. Cjelodnevni bogati program obuhvaća znanstveni dio sa zanimljivim predavanjima, čitanja poezije, kao i gostovanje književnice Sanje Srdić Jungić. Bit će nam drago ako se vidimo. 🙂

Akcija Knjiga svima i svuda

Uz brojne programe i akcije u ovogodišnjoj Noći knjige, od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda, u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. Na online platformi Knjiga svima i svuda moguće je provjeriti koji sve hrvatski nakladnici nude knjige po akcijskim cijenama, kao i pogledati izbor izdanja koja su izdvojili kao svoje favorite. Knjige će po akcijskim cijenama biti moguće kupiti i u knjižarama diljem zemlje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s