Zaigrajte Riječek, hrvatsku verziju igrice koja je opčinila svijet

Kada je Josh Wardle, softverski inženjer, dizajnirao igricu Wordle za sebe i svoju partnericu, nije vjerojatno mogao ni zamisliti koliko će biti popularna diljem svijeta. Nastala je prošle godine, do sredine siječnja ove godine igrala su je dva milijuna ljudi, a društvene mreže preplavili su raznobojni kvadratići. Sad je osmišljena i hrvatska verzija.

Popularna igra riječi Wordle, koja je osvojila svijet, sada i na hrvatskom. Zove se Riječek. Svaki dan nova riječ, 5 slova, 6 pokušaja, stoji u opisu domaće igrice.

Dakle, cilj je Riječeka, kao i Wordlea, pogoditi riječ od pet slova u šest pokušaja. Ako pogodite pravo slovo na pravom mjestu, pločica postaje zelena. Ako je pravo slovo na krivom mjestu, pločica će požutjeti. Crna boja kvadratića znači da slovo uopće nije u riječi. Dodatno je naglašeno da se digrafi DŽ, LJ i NJ tretiraju kao dva slova.

Mnoge je oduševilo i to što, da biste zaigrali, igricu ne morate skinuti, već ju možete pronaći na poveznici. Također, na ovu razbibrigu nećete potrošiti sate jer imate samo šest pokušaja svaki dan. Dakle, kad ih ispucate, morate čekati ponoć da biste počeli pogađati novu riječ.

Jedna misao o “Zaigrajte Riječek, hrvatsku verziju igrice koja je opčinila svijet

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s