Književni natječaji u novoj godini donose bogate nagrade, evo popisa

Ako vam je jedna od novogodišnjih odluka bila da ćete ove godine sigurno prijaviti svoje stvaralaštvo na neki od književnih natječaja kako biste provjerili kako stojite, nastavite čitati tekst. Izvukle smo aktualne književne natječaje, od kojih mnoge donose jako lijepe nagrade, a svi ono što je neprocjenjivo – objektivno mišljenje stručnjaka o svakom djelu.

V.B.Z-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Nakladniča kuća V.B.Z. raspisala je osamnaesti put Javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. U prosudbenom povjerenstvu ove su godine Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Vanja Kulaš i Drago Glamuzina. 

Nagrada: V.B.Z-ova književna nagrada i sto tisuća kuna bruto

Rok za prijavu: 10. ožujka 2022.

Više informacija: V.B.Z.

Regionalni natječaj Spasimo putopis

Četvrtu godinu zaredom Klub putnika raspisuje regionalni nagradni natječaj Spasimo putopis. Kao i dosad, traže originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže s putovanja.

Nagrada: 200 eura (prva), 100 eura (druga), 50 eura (treća), objavljivanje priča iz užeg izbora na stranicama Kluba putnika

Rok za prijavu: 15. veljače 2022.

Više informacija: Klub putnika

Peti regionalni natječaj za kratku priču Biber

Pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu ostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, u obzir dolaze i priče koje mogu pridonijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda; antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem s drugima itd.

Nagrada: 800 eura (prva), 600 eura (druga), 400 eura (treća)

Rok za prijavu: 1. lipnja 2022.

Više informacija: Biber

Natječaj za kratku priču Sve je lako kad si mlad

Inspiriran knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato Mladima V.B.Z. odlučio je pokrenuti literarni natječaj za mlade do 18 godina – Sve je lako kad si mlad? Pisati se može o temama koje mlade muče, o njihovim snovima, inspiraciji…

Rok za prijavu: 31. siječnja 2022.

Više informacija: V.B.Z.

Nagrada Višnja Machiedo

Hrvatski P.E.N centar objavio je poziv na natječaj za nagradu Višnja Machiedo. Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno od 15. prosinca 2020. do 15. prosinca 2021. godine.

Nagrada: 10 000 kuna i plaketa

Rok za prijavu: 28. veljače

Više informacija: P.E.N centar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s