Raspisan natječaj Goran za mlade pjesnike, prijave moguće do kraja prosinca

Studentsko kulturno-umjetničko društvo (SKUD) Ivan Goran Kovačić i Goranovo proljeće raspisali su novi natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike, kojom se stimulira stvaralaštvo mladih pjesnika u Hrvatskoj  i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku.

U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije. Za sudjelovanje potrebno je poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u anonimnom dokumentu jer se žiriranje odvija bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa. Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.

Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu Goran za mlade pjesnike, a nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić. Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2021.

Detalji natječaja dostupni su na službenoj stranici.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s