Jesenski književni natječaji koji će vam popraviti stanje u novčaniku

Književni su natječaji možda čak i jedan od najboljih načina za objavu djela ili su barem prilika da (novi) autori dobiju povratnu informaciju o svojem djelu, nepristrano mišljenje i pokoji savjet. A ponekad su i nagrade izrazito vrijedne. Popisale smo stoga u nastavku aktualne književne natječaje koji će možda biti dovoljan poticaj da neko od vlastitih djela napokon izvadite iz ladice.

Književna nagrada Tea Benčić Rimay

Natječaj raspisuje Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak, a u njemu mogu sudjelovati svi državljani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim književnim jezikom. Nagrada je ustanovljena u svrhu poticanja književnog stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvaranje za pjesmu u prozi te se na natječaj stiga šalje rukopis neobjavljene zbirke pjesama u prozi.

Nagrada: objavljivanje nagrađenog rukopisa i novčana nagrada u iznosu od 3 tisuće kuna

Rok za prijavu: 5. studenog 2021.

Više informacija: Knjižnica Vlado Gotovac


HNK raspisao natječaj za suvremeni dramski tekst, nagrada 50 tisuća kuna


Natječaj ZA najbolju GORKU priču

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje 2. natječaj za kratku priču u kojem mogu sudjelovati punoljetne autorice i punoljetni autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema je kratke priče slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena, a može imati najviše 15 000 znakova s prazninama.

Nagrada: 3 tisuće kuna (prva), 2 tisuće kuna (druga), tisuću kuna (treća)

Rok za prijavu: 1. siječnja 2022.

Više informacija: Moderna vremena

Natječaj za pjesmu na temu pitke vode

U želji da novim pogledima doprinese reinterpretaciji teme pitke vode u javnom prostoru te predstavi zanimljive poetske glasove, Goethe-Institut Kroatien u sklopu projekta Žedni grad otvara međunarodni natječaj za pjesmu na temu pitke vode. Projekt Žedni grad za cilj ima podizanje vidljivosti teme i unaprjeđenje komunalnog, javnozdravstvenog i civilizacijskog standarda kroz uvođenje nove mreže punktova za besplatnu pitku vodu za grad Zadar. Glavni je uvjet natječaja da se u pjesmi, posredno ili neposredno, spominje ili referira na pitku vodu.

Nagrada: objava pjesme na stranicama instituta i plaćeno pohađanje tečaja njemačkog jezika u Goethe-Institutu

Rok za prijavu: 21. studenog 2021.

Više informacija: Goethe-Institut

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s