KVIZ: Sirius Black pao je kroz Veo tajni prije 25 godina. Koliko znate o njemu?

Tijekom čitanja dogodovština Harryja Pottera i njegovih prijatelja, upoznali smo brojne vještice i čarobnjake, od kojih smo mnoge i zavoljeli. Jedan je od njih i Sirius Black, Harryjev kum, koji nas je upoznao s nekima od najvećih vrijednosti: ljubavlju, požrtvovnošću, odanošću… Upravo je zato rastanak s njim u Ministarstvu magije bio tako težak, a dogodio se 18. lipnja 1996.

S jednim od najtragičnijih likova serijala o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu prošli smo emocionalnu amplitudu – od straha koji smo prema njemu osjećali na početku, preko razumijevanja i shvaćanja, do potpunog divljenja i neizmjerne tuge zbog kratkog druženja s njim. Iako i sam slomljen, bio je dovoljno hrabar da ohrabri svoje kumče, dovoljno strastven da pobjegne iz Azkabana i dovoljno odan da pokuša osvetiti svojeg najboljeg prijatelja gotovo dva desetljeća nakon njegove smrti. Sirius Black, uz Severusa Snapea, jedan je od najbolje osmišljenih likova J. K. Rowling, lik kojeg nam je preteško zamisliti kao stvarnu osobu jer je teško povjerovati da tolika dobrota može postojati na svijetu. Upravo u tome i leži njegov čar – kao nitko prije pokazao nam je bezuvjetnost ljubavi i pravog prijateljstva.

Budući da su nam činjenice i zanimljivosti o njegovu životu vrlo dobro poznate, nije nam imalo smisla navoditi ih. Zato smo ih se odlučile prisjetiti u formi kviza, koji možete ispuniti anonimno i koji će vam, nadamo se, biti zabavan.

Kvizu možete pristupiti na poveznici: Koliko znate o Siriusu Blacku?


Sličan sadržaj:

Kviz o Harry Potter serijalu koji će rasturiti samo pravi znalci

Sličnosti „Harryja Pottera” i „Gospodara prstenova”: Što je Rowling preuzela od Tolkiena?

Što Dobby radi u Hogwartsu i kamo je nestao Voldemortov nos: nelogičnosti serijala o Harryju Potteru

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s