Projekt „Čitaj, pitaj” propitkuje nove književne oblike, donosi kviz s bogatim nagradama i razmjenu knjiga

Da događaja u za zaljubljenike u književnost ne nedostaje ni u svibnju, pobrinula se udruga Centar za razvoj mladih organizacijom događaja Čitaj, pitaj, a i ovogodišnje će se izdanje sastojati od panel-rasprave, nagradnog kviza te razmjene knjiga. Tema su trećeg izdanja projekta novi književni oblici, a sudjelovati besplatno mogu svi zainteresirani.

Cilj je ovogodišnjeg izdanja projekta Čitaj, pitaj pronaći nove oblike književnosti, vidjeti koje je njihovo mjesto u svijetu književne umjetnosti te popularizirati autore koji ih stvaraju. Upravo će zato knjiško druženje početi panel-raspravom na kojoj će se pokušati odgovoriti na pitanja poput: Što književno djelo čini književnim?, Gdje je granica između književnosti i običnog napisanog teksta?, Jesu li uopće i zašto važni novi oblici književnosti?

Čitaj, pitaj 2020., panel-rasprava

Nakon razgovora o novim oblicima književnosti, događaj će se posvetiti klasicima – svi posjetitelji moći će sudjelovati u nagradnom kvizu o hrvatskim i svjetskim književnim klasicima, a za one koji pokažu najbolje znanje OceanMore, Znanje i Vuković & Runjić pripremili su bogate nagrade. Uz već spomenute aktivnosti, projekt Čitaj, pitaj potiče i dijeljenje ljubavi za knjigu i pisanu riječ, stoga organizatori pozivaju sve sudionike da ponesu svoje knjige na razmjenu knjiga Šalji dalje!

Treće će se izdanje održati u četvrtak, 27. svibnja 2021. od 17:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb). S obzirom na epidemiološke mjere i ograničen broj sudionika, potrebno je prijaviti se za sudjelovanje na poveznici. Sve dodatne informacije o projektu, panelistima, ali i brojne knjiške zanimljivosti možete pronaći na Facebook stranici i Instagram profilu projekta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s