Poznate zagrebačke lokacije krase dva nova murala s hrvatskim književnim likovima

Da zagrebačke ulice i poznate lokacije krasne predivni murali, nije ništa novo, no nekoliko njih posebno ugrije srce svim ljubiteljima pisane riječi kad im mahnu sa zidova. Godinama je tako Mali princ uljepšavao odlaske na posao i povratke s njega onima koji su se kretali podvožnjakom na Čulinečkoj, a koliko je brojim ljudima značio, postalo je jasno kad je uklonjen, što je izazvalo negodovanje mnogih građana.

No, u posljednje su vrijeme svoje mjesto na poznatim zagrebačkim lokacijama dobili i drugi književni likovi, i to oni koji su nastali iz pera domaćih autora.

Tako je početkom godine trafostanicu na Bundeku motivima Ježeve kućice Branka Ćopića, povodom 70. rođendana voljene dječje knjige, oslikala mlada umjetnica Lora Elezović. Na trafostanici su oslikani svi likovi iz popularne priče – Ježurka Ježić, Lisica Mica, vuk, medo i divlja svinja. 

Ježurka nije dugo bio usamljen jer je na križanju Kušlanove i Branimirove ulice, kod 3. gimnazije, na mjestu gdje su Smogovci snimani, osvanuo grafit posvećen najpoznatijoj zagrebačkoj obitelji. Mural je nastao po motivima djela Hrvoja Hitreca, a oslikala ga je Mia Matijević. Ovaj će mural biti predstavljen u sklopu manifestacije Noć knjige u petak, 23. travnja, u 8:30.

Nadamo se da je ovo samo početak i da će u Godini čitanja građani i drugih hrvatskih gradova hodati među književnim likovima.


Sličan sadržaj:

Počela je Godina čitanja u Hrvatskoj: „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s