Ako svoja djela čuvate u ladicama, vrijeme je da ih izvadite i prijavite na jedan od aktualnih natječaja

Ako pišete i književni vam radovi već dugo stoje u ladici, vrijeme je da ih izvadite. Različite su udruge i institucije raspisale književne natječaje za poeziju i prozu koji vam mogu donijeti ili objavu vašeg rada ili novčani iznos. U nastavku smo izdvojile najzanimljivije.

Moje drago serce

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju organiziraju osmi Međunarodni književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču Moje drago serce. Priče koje se prijavljuju na natječaj trebaju biti ljubavne i vezane uz Ozalj, napisane na hrvatskom jeziku, a mogu ih poslati autori iz Hrvatske i inozemstva, ne smiju biti već objavljene. Ne smiju biti dulje od pet kartica, a poslati se trebaju pod šifrom u elektroničkom obliku.

Rok za prijavu: 30. travnja 2021.

Nagrada: 1. nagrada 5000 kuna, 2. nagrada 3000 kuna, 3. nagrada 1500 kuna + sedam posebnih pohvala

Više informacijaGradska knjižnica Ivana Belostenca

Književna nagrada Tin Ujević

Društvo hrvatskih književnika raspisalo je natječaj za nagradu Tin Ujević koja se dodjeljuje za novu zbirku pjesama. Nakladnici i autori mogu sudjelovati na natječaju zbirkama koje su objavljene između svibnja 2020. i svibnja 2021. 

Rok za prijavu: 31. svibnja 2021.

Nagrada: novčani iznos i diploma

Više informacija: Društvo hrvatskih književnika

Književna nagrada Mato Lovrak

Nagrada se dodjeljuje za najuspješniji dječji roman prvi put tiskan u 2020. godini na hrvatskom jeziku u Hrvatskoj ili inozemstvu, a bit će dodijeljena sredinom listopada na završnoj svečanosti  34. Lovrakovih dana kulture i objavljena na internetskim stranicama škole.

Rok za prijavu: 12. svibnja 2021.

Više informacija: OŠ Mate Lovraka

Male vinkovačke jeseni

Natječaj raspisuje Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, a tema je Zavičaj. Sudjelovati mogu učenici od petog razreda osnovne škole pa sve do četvrtog razreda srednje škole s poetskim ili proznim tekstom ne duljim od pet kartica. Rad može biti napisan i na dijalektu, pri čemu je potrebno priložiti mali rječnik nepoznatih riječi.

Rok za prijavu: 15. svibnja 2021.

Nagrada: 1. nagrada 1000 kuna, 2. nagrada 700 kuna, treća nagrada 500 kuna

Više informacija: Hrvatsko čitateljsko društvo

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor

Priče smiju biti duge do pet kartica te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Natječaju je i ove godine dodana Kvaka 23. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.

Rok za prijavu: 1. lipnja 2021.

Nagrada: novčana nagrada i objava u zbirci GKS-a

Više informacija: Culturenet

Natječaj za kratku priču Muzeja anđela

Muzej anđela Varaždin uz desetu obljetnicu djelovanja raspisuje 10. književni natječaj za kratku priču. Sudjelovati mogu svi, bez obzira na to pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom, a tekst mora biti kraći od tri kartice i dosad neobjavljen. Autori se natječu s radom koji tematizira duhovnost, važnost intuicije, dobrote, ljubavi, empatije i sl.

Rok za prijavu: 1. srpnja 2021.

Nagrada: tri rada bit će nagrađena s po 2000 kuna

Više informacija: Culturenet

Natječaj Piširiši

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade raspisalo je sedmi natječaj za najbolju slikovnicu, i to u dvjema kategorijama: tekst i ilustracija. Tema je Bolji svijet. Tekstopisci šalju cjelovit tekst na zadanu temu, ilustratori po jednu ilustraciju na zadanu temu, a ako je tekstopisac ujedno i ilustrator, šalje cjelovit tekst i jednu ilustraciju. Dobrodošla je mogućnost da tekstopisac nađe svog ilustratora ili obratno te da pošalju tekst i jednu ilustraciju zajedno na e-adresu.

Rok za prijavu: 20. svibnja 2021.

Više informacija: Klub prvih pisaca

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s