Aktualni književni natječaji: Od objave zbirke ili romana do sto tisuća kuna

Ako pišete i književni vam radovi već dugo stoje u ladici, vrijeme je da ih izvadite. Različite su udruge i nakladnici raspisali književne natječaje za poeziju i prozu koji vam mogu donijeti ili objavu vašeg rada ili novčani iznos. U nastavku smo izdvojile najzanimljivije.

Nagrada „Zvonimir Golob“

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je tradicionalni natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“, u sjećanje na tog hrvatskog pjesnika, esejista, kritičara, šansonijera, fotografa, antologičara, scenarista i prevoditelja.

Na natječaju mogu sudjelovati autori iz zemlje i inozemstva koji do 1. veljače 2021.  pošalju najviše tri neobjavljene ljubavne pjesme, po kojima je i Golob bio najpoznatiji. Radovi se šalju na adresu: UHBDR91., 48000 Koprivnica, Dr. N. Sertića 15.

Rok za prijavu: 1. veljače 2021.

Nagrada: Velika zlatna plaketa Zvonimir Golob

Više informacija: Nagrada Zvonimir Golob

Književna nagrada V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine

Nakladnička kuća V.B.Z. dodjeljuje književnu nagradu za najbolji novi, originalni i neobjavljeni roman na hrvatskom i drugim štokavskim jezicima te čakavskom i kajkavskom književnom jeziku. Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Najboljem romanu bit će dodijeljena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kn (stotinu tisuća kuna).

Svaki sudionik natječaja smije poslati samo jedan roman. Sudjelovanjem na ovom natječaju sudionici se obavezuju da njihov roman nije ranije objavljen i da nije prijavljen ni na jedan drugi natječaj za neobjavljeni roman.

Rok za prijavu: 21. veljače 2021.

Nagrada: sto tisuća kuna bruto

Više informacija: V.B.Z.

Natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić za pjesničku zbirku

Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić, Hrvatska Kostajnica, objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić. Književna nagrada Milivoj Cvetnić utemeljena je sa svrhom afirmacije novih pjesničkih imena u hrvatskoj književnosti.
 
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju građani Republike Hrvatske. Natječaj je namijenjen mladim i neafirmiranim pjesnicima. U obzir za natječaj dolaze vlastiti rukopisi neobjavljenih pjesama pisanih hrvatskim jezikom koji se dostavljaju na natječaj u tri (3) istovjetna primjerka.

Rok za prijavu: 31. siječnja 2021.

Nagrada: plaketa Milivoj Cvetnić i tiskanje zbirke

Više informacija: Culturenet

metaFORA – natječaj za najbolju kratku priču

metaFORA je natječaj za najbolju kratku priču koji Knjižnica Vladimira Nazora organizira devetu godinu zaredom

metaFORA 2021. zadaje temu – igra – u širokom smislu te riječi. Igra, stara koliko i ljudi, instinktivna je, nesvrhovita, ugodna i plemenita –  najvažniji je dio djetinjstva, neizostavni dio kulture svih ljudskih (i ne samo ljudskih!) zajednica. Igramo se predmetima, riječima, igramo se sami ili jedni s drugima ili… jedni drugima! Igramo se u svojoj glavi, u svojim sobama, na igralištima, u plesnim dvoranama, na stadionima, uživo i na računalima. Iz igre su nastali brojni izumi, umjetnička djela, ideje koje su oblikovale svijet, stoji na stranicama KGZ-a.

Rok za prijavu: 15. ožujka 2021.

Više informacija: Knjižnice grada Zagreba

Natječaj za treći recital kajkavske poezije Stara lipa

Udruga Osebunjek – za očuvanje i promicanje kajkavskog narječja i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja objavljuje poziv za prijavu na pjesnički natječaj u kojem mogu sjedjelovati svi građani RH. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesme je besplatna. Prihvatljive su samo dosad  neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektroničkom obliku . To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i sličnih.

Rok za prijavu: 1. veljače 2021.

Nagrada: od 500 do tisuću kuna, zbirka i zahvalnica

Više informacija: Mreža hrvatske kulture

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s