Hrvatsko društvo pisaca objavilo pet finalista Nagrade „Janko Polić Kamov“

Prosudbeno povjerenstvo odabralo je pet finalista Nagrade Janko Polić Kamov koju Hrvatsko društvo pisaca dodjeljuje za za najbolje književno djelo na hrvatskome jeziku.

U finale ovogodišnje nagrade ušle su knjige Darka Cvijetića Što na podu spavaš (Sarajevo, Zagreb: buybook), Branislava Glumca Iza ugla, ogledalo (VBZ) i Nevena Ušumovića Zlatna opeklina (Sandorf) te pjesničke zbirke Zablaće Stipe Grgasa i Stope u snijegu Nade Topić, obje u izdanju MeandarMedije.

Članovi su prosudbenog povjerenstva Andrea Zlatar Violić, Velid Đekić i Nikola Petković.

Ove godine na natječaj je pristiglo 97 knjiga. Nagrada Janko Polić Kamov dodjeljuje se od 2014. godine za najbolje književno djelo (roman, zbirka kratkih priča, poezija, drama), čije prvo izdanje mora biti objavljeno na hrvatskome jeziku i izdano kod izdavača registriranog u RH.

Nagrada nazvana u čast hrvatskoga književnika Janka Polića Kamova promiče i inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu.

Uz potvrdu struke, nagrada laureatu donosi i neto novčani iznos od 10 tisuća kuna. Zbog situacije izazvane pandemijom covida-19, ove godine nagrada će biti ‘uručena’ virtualno, odnosno na platformi Zoom, na Kamovljev rođendan, 17. studenoga, u podne.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s