Razgovor s mladim autorima, knjiški kviz i razmjena knjiga – sve to donosi projekt Čitaj, pitaj

Udruga Centar za razvoj mladih organizira drugo izdanje projekta za sve zaljubljenike u književnost. Čitaj, pitaj ove godine u fokus stavlja mlade autore hrvatske književne scene, a organizira i nagradni natječaj čiji pobjednik ostvaruje mogućnost predstavljanja svojih djela.

Centar za razvoj mladih  u srijedu, 25. studenog 2020. godine, od 17.30 u Stablu znanja (na 1. katu Studentskog centra u Zagrebu), organizira događaj Čitaj, pitaj. Ovim se projektom čitatelje nastoji povezati s mladim autorima koji su aktivni na suvremenoj književnoj sceni u Hrvatskoj te omogućiti svim knjigoljupcima da vrijeme provedu u krugu ljudi s kojima dijele jednaku strast prema književnosti i kulturi čitanja.

Ovogodišnje druženje započet će panel-raspravom o književnosti čiji će govornici, afirmirani mladi hrvatski autori, govoriti o svojim iskustvima te će pokušati odgovoriti na pitanje kako je to biti mladi autor u Hrvatskoj. Ono što će ovu panel-raspravu učiniti još posebnijom jest i  četvrti panelist, pobjednik natječaja  Čitam, pitam, pišem, koji će imati priliku predstaviti sebe i svoja djela.

Prošlogodišnji Dan knjiga, foto: Juraj Močilac

Nakon ugodnog razgovora o književnosti, svi posjetitelji imat će priliku testirati svoje znanje u nagradnom kvizu, a ovogodišnja tema bit će književne adaptacije na filmu. Uz već spomenute aktivnosti, događaj Čitaj, pitaj potiče i dijeljenje ljubavi za knjigu i pisanu riječ, stoga poziva sve sudionike da ponesu svoje knjige i mijenjaju ih za druge te nekome drugome pošalju lijepe riječi pod krilaticom Šalji dalje!

S obzirom na epidemiološke mjere, broj je sudionika ograničene, stoga zainteresirani trebaju rezervirati svoje mjesto. Više informacija o događaju, ali i različitih knjiških zanimljivosti možete pronaći na Facebooku i Instagramu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s