Umjesto Interlibera ove godine online popusti, evo što nude nakladnici

Zbog loše epidemiološke situacije Zagrebački velesajam u ponedjeljak je donio odluku o odgodi 43. međunarodnog sajma knjiga Interliber, a Zajednica nakladnika i knjižara kao odgovor najavljuje online platformu koja će sajamsku atmosferu i cijene dovesti u sve dijelove Hrvatske.

Zbog epidemiološke situacije, slijedom preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, nažalost, odgađa se 43. međunarodni sajam knjiga Interliber 2020., koji se trebao održavati od 10. do 15. studenoga, stoji u priopćenju Zagrebačkog velesajma.

Zajednica nakladnika i knjižara pri HGK-u ove godine priprema projekt Knjiga svima i svuda, koji će, kako objašnjava predsjednik ZNK-a Slavko Kozina, interliberske aktivnosti prenijeti na internetske platforme, u knjižare i na HRT3. To drugim riječima znači da ćemo imati Interliber dislociran u online svijet, u knjižare i na HRT3, istaknuo je Kozina.

Nakladnici i knjižari između sebe komuniciraju i sve će biti uskoro objavljeno. Nama je žao jer smo podupirali taj projekt do zadnjeg časa, i želimo barem malo od tog šušura, gdje je godišnje na Interliber dolazilo i 120 tisuća ljudi, prenijeti u tu priču. Ono što je dobro je to što će ovaj put ljudi i u Metkoviću moći kupiti po dobrim cijenama knjige, čuti nove stvari od pisaca i mislim da ćemo ovime na najbolji mogući način odgovoriti na neodržavanje Interlibera, poručio je Kozina.

Svi će detalji o online manifestaciji biti objavljeni uskoro, a brojni su izdavači već oglasili sniženja koja smo popisali u nastavku.

Interliberski popusti u brojnim knjižarama

Profil je objavio da nas čekaju brojni popusti i pri internetskoj kupnji i u knjižarama, a dostupni će biti od 9. studenog. Više od 700 naslova sniženo će biti i do 90%. Sve su informacije dostupne ovdje.

Knjižara Ljevak pripremila je od 10 do 80% popusta na više od 200 beletrističkih i publicističkih naslova u izdanju Naklade Ljevak. Cijeli vas popis djela na sniženju čeka na poveznici, a možete za više informacija pratiti i događaj na Facebooku.

U Booklet Fokusa na hit sigurno često zavirujete, a povodom Weblibera, kako su nazvali svoj online Interliber, dodatno su brojne naslove snizili i do 70%. Cijelu ponudu možete pronaći na njihovoj mrežnoj stranici.

Znanje od 9. do 15. studenoga u knjižarama i na web-shopu priprema popuste na gotovo sve naslove naklada Znanje i Vorto Palabra do 70%, kao i na brojne naslove drugih hrvatskih nakladnika i strane knjige. Dostava je besplatna za sve narudžbe veće od 150 kuna. Detalje potražite ovdje.

I prije nego što je Interliber službeno otkazan, Frakturina je ekipa objavila da ih na Velesajmu ove godine neće biti jer se brinu za zdravlje svojih čitatelja.

Ove godine pripremili smo za vas niz akcija u tjednu Interlibera, kako prodajnih tako i promotivnih. Kao što znate, naši urednici su inače na našem interliberskom štandu svaki dan i s veseljem vam preporučuju knjige, a ove godine oni će s vama biti virtualno i u nizu videozapisa moći ćete čuti makar djelić informacija koje vam obično pružamo na Interliberu. Također, u interliberskom tjednu iste popuste moći ćete ostvariti u našoj knjižari u Ulici kneza Mislava 17 u Zagrebu, bit ćemo ondje za vas. Čekamo vas i rado ćemo porazgovarati s vama. U tom prostoru maksimalan broj posjetitelja u istom trenutku ograničen je na 12 osoba, objavili su u Facebook događaju u kojem možete pratiti što će vam sve pripremiti.

Matica hrvatska također je od 10. do 15. studenog pripremila niz promotivnih i prodajnih akcija koje se mogu iskoristiti u njihovoj knjižari u Matičinoj 2 u Zagrebu, a taj će tjedan raditi po posebnom radnom vremenu: svaki dan od 8 do 20 sati te u subotu od 9 do 15 sati. Detaljnije informacije čekaju vas na mrežnoj stranici.

Knjige Jelene Kastaneti također su dostupne po sniženim cijenama do 15. studenog na njezinoj službenoj stranici.

Mitopeja je, kao i Fraktura, još prošli tjedan objavila da ne idu na Interliber te su odlučili da poštarinu neće naplaćivati od 1. do 15. studenog u cijeloj Hrvatskoj, a uz to spremaju i brojne popuste. Sve novosti, jer dodaju naslove periodično na sniženje, možete pratiti ovdje.

Popustima se pridružuje i Hena.com, a na njihovim stranicama čekaju vas popusti do čak 70% te ćete knjige moći pronaći već po cijeni od 30 kuna, a dostava je besplatna za narudžbe iznad 200 kuna.

Ni ljubitelji izdanja Naklade Fragment neće ostati zakinuti otkazivanjem Interlibera. Kako navode na Instagramu, snizili su cijene knjiga, a dostava je za cijelu Hrvatsku i BiH besplatna.

U svim knjižarama Hoću knjigu u sklopu akcije Knjiga svima i svuda čekaju vas popusti od pet sve do 90%! Na poveznici možete saznati što su vam pripremili.

V.B.Z. se također pridružio sniženjima, i to velikim jesenskim sajmom knjiga na kojem knjige možete pronaći snižene i do 90%. Sajam traje od 2. do 15. studenoga, a detalje možete pronaći na mrežnoj stranici.

Naklada Disput nudi popuste od 5. sve do 20. studenog, i to do 70%. Snižena ćete naći brojna njihova izdanja, a o kojim se naslovima radi, saznajte ovdje.

Akciji Knjiga svima i svuda priključuje se i Knjižara Dominović sa sniženima koja će dostupna biti od 10. do 15. listopada. Sve su inforamcije dostupne na Facebooku.

Školska se knjiga također pridružuje interliberskim akcijama u svim knjižarama u Lijepoj Našoj i u internetskoj knjižari. Popusti na nove naslove bit će 20%, a na starije i do 70%.

Fibrin virtualni Interliber potrajat će sve do kraja studenoga, i to s popustima od 25 do 80%, a sve naslove možete pogledati na njihovoj službenoj stranici.

Ako od 9. do 15. studenog posjetite internetsku knjižaru Naklade Oceanmore, pronaći ćete sve njihove naslove na 20%-tnom sniženju i određene naslove po cijeni od 30 i 49 kuna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s