Izdvajamo nekoliko aktualnih književnih natječaja – od pjesama u prozi do kriminalističkih priča!

Književni su natječaji možda čak i jedan od najboljih načina za objavu djela ili su barem prilika da (novi) autori dobiju povratnu informaciju o svojem djelu, nepristrano mišljenje i pokoji savjet. A ponekad su i nagrade izrazito vrijedne. Popisale smo stoga u nastavku aktualne književne natječaje koji će možda biti dovoljan poticaj da neko od vlastitih djela napokon izvadite iz ladice. Ne oklijevajte, prijave ne traju još dugo.

Međunarodni književni natječaj Kristalna pepeljara

Ogranak Matice hrvatske u Virovitici poziva sve zainteresirane autore na sudjelovanje u međunarodnom natječaju Kristalna pepeljara za najbolju kriminalističku priču. Dostavljeni rukopis ne smije biti duži od 5 kartica teksta (9000 znakova s prazninama).

Nagrade: tri novčane nagrade (1. mjesto 1000 kuna, 2. mjesto 500 kuna, 3. mjesto 300 kuna), a svi sudionici natječaja bit će pohvaljeni

Rok za prijavu: 1. studenoga 2020.

Više informacijaMatica hrvatska

Književna nagrada Tea Benčić Rimay

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisala je Natječaj za književnu nagradu Tea Benčić Rimay za neobjavljenu zbirku pjesama u prozi. Ova nagrada uspostavljena je u spomen na preminulu sisačku pjesnikinju, književnu teoretičarku, esejisticu i jednu od vodećih hrvatskih stručnjakinja za suvremeno pjesništvo, Teu Benčić Rimay, a dodjeljuje se u svrhu poticanja književnog stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi.

Nagrade: objavljivanje rukopisa i 3000 kn

Rok za prijavu: 7. studenoga 2020.

Više informacijaKnjiževna nagrada Tea Benčić Rimay

Nagrada Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) drugi put raspisuje natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju objavljenu pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju. Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2020.godine. Žiri će proglasiti pet finalista/ica do 21. veljače 2021., a dobitnik/ca Nagrade Ivan Goran Kovačić bit će proglašen/a uoči međunarodnog pjesničkog festivala Goranovo proljeće.

Nagrade: 10 000 kn, plaketa i skulptura akademskog kipara Igora Rufa

Rok za prijavu: 1. prosinca 2020.

Više informacijaGoranovo proljeće

Natječaj za kratku priču Biber

Na Biber se mogu prijaviti autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmirani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali. Osim priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu nasljeđa ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, u obzir dolaze i priče koje mogu pridonijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče… Ukratko, priče koje pomiču granice i grade izvjesniju, sigurniju i slobodniju budućnosti za sve.

Nagrade: novčane nagrade i objava u zborniku

Rok za prijavu: 1. prosinca 2020.

Više informacijaBiber

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s