Ena Katarina Haler dobitnica je književne nagrade „Ksaver Šandor Gjalski“ za 2020. godinu

Književnu nagradu Ksaver Šandor Gjalski za 2020. godinu danas su dodijelili kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskoga i Društvo hrvatskih književnika – a dobitnica je Ena Katarina Haler s romanom Nadohvat! Vijest je objavljena na službenim stranicama manifestacije.

Iznenađena sam i zaista počašćena, ovo je veliko priznanje – tim više što je riječ o romanu prvijencu od kojeg nisam imala očekivanja, posebice onda kada sam započela s pisanjem, u 14. godini. Stoga je ovo najveće priznanje trudu i posvećenosti te dokaz da se mladi autori mogu probiti bez iskustva i mnogo kontakata – ako su tome istinski posvećeni, rekla nam je Ena Katarina Haler.


[INTERVJU] Ena Katarina Haler: Interpretacija djela je osobna stvar i nešto na što svatko ima pravo


A što drugo pitati spisateljicu – nego što nam sljedeće priprema:

Planiram opet pisati o djelomično aktivističkoj i društveno osjetljivoj temi, ali ne žurim se – tek se pripremam za istraživanje.

Nagrada za prozno književno djelo Ksaver Šandor Gjalski utemeljena je 1979. godine u čast hrvatskomu književniku Ksaveru Šandoru Gjalskomu i dodjeljuje se radi poticanja književnoga stvaralaštva u Republici Hrvatskoj. Za nagradu su se i ove godine mogli natjecati romani, zbirke pripovijedaka, priča, novela ili putopisi objavljeni tijekom prethodnih godinu dana.


[OSVRT] Nadohvat – priča o ratu i sazrijevanju iz perspektive 15-godišnjakinje


Čestitke dobitnici – i drago nam je što su talent i rad prepoznati. Eni Katarini želimo puno uspjeha u daljnjem radu i plodno stvaralačko razdoblje.

Naslovna fotografija: Juraj Močilac

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s