Pod motom „Razlistaj se“ počinje Mjesec hrvatske knjige, pripremljeno više od 1700 događaja

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, pod motom Razlistaj se, posvećen je planetu Zemlji povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Gotovo 1700 programa najavljenih u sklopu ove manifestacije održat će se od 15. listopada do 15. studenog diljem Hrvatske, i to uglavnom uživo, unatoč pandemiji koronavirusa. Svečano otvorenje održat će se u novoobnovljenoj Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.

Središnji je program manifestacije Čitateljski maraton, koji održava Hrvatsko čitateljsko društvo, a knjižnice će 23. listopada objaviti videozapise jednominutnog čitanja korisnika, knjižničara i svih koji se žele pridružiti akciji pod nazivom Minuta za čitanje.

Do 23. listopada održava se i nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom Istraživači planeta Z, a organizatorica Isabella Mauro izrazila je oduševljenje jer je kviz dosad ispunilo više od 1300 djece, što je znatno povećanje u odnosu na prijašnje godine.

Završna svečanost kviza i zatvaranje Mjeseca hrvatske knjige planirano je za 13. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a epidemiološke će okolnosti odrediti u kojem će se obliku održati.

Ako ste zaljubljenici u čitanje, istražite što priprema vaša lokalna zajednica, a mi ćemo ovaj tekst dopunjavati najzanimljivijim događajima u najvećim hrvatskim gradovima kako budu objavljivani.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s