Festival svjetske književnosti održava se početkom rujna, u srpnju se otvara nova Frakturina knjižara

Festival svjetske književnosti održat će se od 8. do 12. rujna u organizaciji Frakture.

– Zbog neprevidivih okolnosti pandemije i potresa, a i njima usprkos, ovogodišnji će se festival na poseban način posvetiti umjetnosti kako bi jasno pogovorio o njezinu bitnom mjestu u životu pojedinca i društva u cjelini – najavio je glavni urednik Frakture i programski direktor festivala Seid Serdarević.

Najveći će se dio Festivala održati u Hrvatskom glazbenom zavodu, dok je ovogodišnja novost otvaranje nove Knjižare Fraktura u srpnju, u kojoj će se također održati dio programa. Jedan će se dio odviti i u Studiju na otvorenom HRT-a na Prisavlju, a prenosit će se uživo na Trećem programu HRT-a.

Kako je najavio Serdarević, ove godine neće izostati ni mnogi već prepoznati festivalski programi, kao što su Tribina Razotkrivanje, Dvostruki portret te Pisac i njegov čitatelj.

Dolazak potvrdili brojni autori

Dolazak u Zagreb na osmi FSK dosad su potvrdili bosansko-hercegovački pisac Semezdin Mehmedinović i izraelski pisac Etgar Keret.

Također, sudjelovanje na festivalu potvrdili su i Francesca Melandri, autorica romana Prava krv i Pisma iz budućnosti, te Norvežani Geir Gulliksen, romanopisac i urednik knjiga Karla Ovea Knausgårda i Ole Thorstensen, autor jedne od najprevođenijih i najčitanijih knjiga pripovjedne publicistike Raditi kako treba.

Dolaze i Dorthe Nors iz Danske, kandidatkinja za Nagradu Man Booker International, Immanuel Mifsud s Malte, dobitnik Europske nagrade za književnost, Aslı Erdoğan, turska disidentica koja već godinama živi u egzilu u Njemačkoj, Michael Martens, autor najvažnije suvremene biografije Ive Andrića, njemačka pjesnikinja Sünje Lewejohann te Bogdan-Alexandru Stănescu, najbolji rumunjski pisac srednje generacije.

Od domaćih autora dolazak su potvrdili Boris Buden, Đurđica Čilić, Ivana Rogar, Lara Mitraković i Ivana Sajko.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s