Aktualni natječaji: Izvadite tekstove iz ladice i osvojite 50 tisuća kuna

Ako već neko vrijeme skrivate svoje tekstove u ladici jer ste prebojažljivi da ih nekome pošaljete ili ih tek trebate napisati, sad je pravo vrijeme za to. Iskoristite kvalitetno vrijeme koje provodite kod kuće, škicnite aktualne natječaje i napokon se odvažite te osvojite vrijedne nagrade ili ugledajte svoje ime na koricama zbirke.

Hrvatska književna nagrada Grada Karlovca Zlatko Pucak

Grad Karlovac i ogranak Matice hrvatske iz Karlovca raspisuju natječaj za pjesnike mlađe od 30 godina koji stvaraju na hrvatskom jeziku. Za sudjelovanje potrebno je Prosudbenom povjerenstvu dostaviti dva primjerka rukopisa, cjelovitu zbirku pjesama na CD-u, životopis i broj mobilnog telefona.

Nagrade: plaketa, diploma, objavljivanje nagrađene zbirke

Rok za prijavu: 1. lipnja 2020. godine

Više informacija: Matica hrvatska

Kalendar

Susret hrvatskih zavičajnih književnika 2020.

I ove će se godine u lipnju održati Susret hrvatskih zavičajnih književnika, čiji su ciljevi poticanje i promicanje književnog stvaralaštva zavičajnih, neprofesionalnih književnika koji pišu hrvatskim jezikom, poticanje i njegovanje svih hrvatskih narječja te afirmacija zavičajnih književnika i njihovih djela. U sklopu susreta raspisan je književni natječaj na koji se primaju poetski, prozni i dramski tekstovi hrvatskih državljana starijih od 15 godina pisani jednim od triju narječja.

Nagrade: plakete, pohvalnice i priznanja HSK-a, sudjelovanje na Susretu, objava radova u zborniku Susreta

Rok za prijavu: 6. travnja 2020.

Više informacija: Hrvatski sabor kulture

Laptop pisanje pravopis

Natječaj HNK-a za otkup suvremenog dramskog teksta

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dramski tekst koji je posljednji put raspisan 1969. godine. Dramski tekst mora biti pisan hrvatskim jezikom te ne smije biti ranije izveden, objavljen ni prijavljen na neki drugi natječaj. Svaki autor može se prijaviti s jednim dramskim tekstom, a o pobjedniku će odlučiti ocjenjivački sud Drame HNK-a u Zagrebu koji čine Dubravka Vrgoč, Ivica Buljan i Mirna Rustemović.

Nagrada: 50 tisuća kuna

Rok za prijavu: 15. svibnja 2020.

Više informacija: Hrvatsko narodno kazalište

hnk

Natječaj za nagradu Dijana Klarić

Nagrada Dijana Klarić osnovana je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i rad bili vezani uz putovanja i umjetnost i radost življenja. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje u sklopu Croatian Travel Festivala u Šibeniku, i to u pet kategorija: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt te putnik godine.

Nagrada: plaketa

Rok za prijavu: 1. travnja

Više informacija: Hrvatski klub putnika

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s