Interliberski savjeti: Kako kupovati pametno

Topla atmosfera, mnoštvo ljudi na okupu, primamljivi štandovi s kojih se šire najdraži mirisi i želja za trošenjem novca… Pred vratima su dva omiljena razdoblja u godini: Interliber i advent. Do adventa još ima vremena, zato ćemo se pozabaviti Interliberom. Kako najveći sajam knjiga u Hrvata napustiti s dobrim ulovom, nenaživciran gužvama i s pokojom kunom koja je ipak ostala u džepu?

Hoćete li je stvarno pročitati?

Ovo je korisno interlibersko pitanje i nije loše da vam postane mantra. Šarene police prepune naslova koji nas mame u želji da postanu naši i neponovljiva sniženja koja je šteta propustiti često dovedu do toga da ulovi kojima ste na prvu bili jako zadovoljni ostanu netaknuti na vašim policama. Hoćete li tu knjigu zaista pročitati? Ako i hoćete, je li riječ o djelu koje ćete htjeti imati na svojoj polici?

coffee-2319107_960_720

Složite popis i odredite budžet

Odlučili ste kupiti određena djela? Stavite ih na popis kako biste ostali usredotočeni na njih, a to će vam pomoći i pri određivanju budžeta. Ako i odlučite kupiti neku knjigu čiju kupnju niste planirali ranije, znat ćete je li to unutar budžeta. A ako se oko neke knjige dvoumite, radije napravite krug po sajmu; ako tijekom šetnje shvatite da ne postoji ništa drugo na što biste radije potrošili novac, jednostavno se vratite po knjigu.

Gužve

Najveća će navala biti tijekom vikenda, stoga, ako ste u mogućnosti, sajam svakako posjetite prije toga i olakšajte si život. Još ako ako uspijete doći prijepodne, moći ćete u miru pregledati sve naslove koji vas zanimaju i kupovati bez stresa.

Ne sudite knjigu po koricama…

…doslovno. Obožavamo lijepe korice i zaljubljene smo u izdanja koja su vizualno bogata i fantastično osmišljena. No nije loše zaviriti u unutrašnjost prije kupnje kako se kasnije ne biste u potpunosti razočarali.

učenje knjižnica savjeti

Antikvarijati su često pun pogodak

Divan je miris novih knjiga, no stare nas nekada mogu odvesti u potpuno nove svjetove. Ni nama se ponekada ne da kopati po kartonskim kutijama, no trud se vrlo često isplati!

Fritule neka pričekaju advent

Novac koji biste potrošili na fritule radije uložite u neki dobar naslov. 🙂

Popusti na webshopovima

Nemate priliku doći na Interliber? Ni to nije smak svijeta jer mnogi nakladnici imaju online trgovine koje tijekom trajanja sajma nude popuste. Ovu činjenicu možete iskoristiti i kako biste bolje isplanirali svoju kupnju pri dolasku na sam sajam.

Želimo vam ugodnu i produktivnu kupnju, javite nam što ste ulovili!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s