Sudjelovanjem u književnim natječajima do besplatnog boravka na Braču ili 10 tisuća kuna

Neovisno o tome imate li tekstove već neko vrijeme spremljene u ladici jer ste prebojažljivi da ih pošaljete nekome na prosudbu ili objavite ili vam tek treba motivacija za pisanje, donosimo nešto za vas. U nastavku smo pobrojale aktualne nagradne natječaje za koje vjerujemo da će vas potaknuti da se uključite i dobijete priznanje za svoje stvaralaštvo, a usto osvojite i vrijedne nagrade.

Nagrada Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Ove godine u izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u periodu od 1. srpnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine.

Knjige (četiri primjerka) šalju se na adresu Hrvatskog društva pisaca (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), uz napomenu Za Nagradu Kamov naznačenu na pošiljci. Žiri će objaviti listu finalista u listopadu, a dobitnik/ca nagrade bit će proglašen/a u studenom 2019.

Nagrada: 10 000 kuna i statua

Više informacija: Culturenet

Rok za prijavu: 24. srpnja 2019.

Processed with VSCO with hb2 preset

Književno-likovni natječaj Učka mi se 4

Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910 iz Rijeke objavljuje međunarodni književno-likovni i fotografski natječaj na kojem mogu sudjelovati i amateri i profesionalnci, a čija je tema Učka. Književni radovi ne smiju biti prethodno objavljivani ni javno prezentirani, trebaju biti napisani standardnim jezikom ili dijalektom, a šalju se u doc. formatu na e-adresu udrugatinta910@gmail.com. Jedan autor može sudjelovati u više kategorija, a u svakoj kategoriji može objaviti do tri rada.

Nagrada: objava rada u književnom zborniku + posebna nagrada ako kvaliteta rada bude zadovoljavajuća

Više informacija: Tinta 910

Rok za prijavu: 8. kolovoza 2019.

Kalendar

Kvaka: Međunarodni natječaj za kratku priču do 1000 riječi

Teme su natječaja more, gradovi na moru, ljetovanje, brodovi, ribolov i sve drugo što je na bilo koji način povezano s ljetovanjem na moru, a pravila su sljedeća:

  • svaki autor može poslati samo jedan rad
  • natjecati se mogu svi iz regije i inozemstva koji pišu hrvatskim, bosanskim, srpskim ili  crnogorskim jezikom
  • natjecati se ne mogu članovi uredništva Kvake i članovi njihovih obitelji
  • ako se natječe osoba mlađa od 18 godina, mora imati dopuštenje roditelja, skrbnika ili treće ovlaštene osobe koja će se, po potrebi, javiti organizatoru natječaja
  • radovi se šalju na e-adresu: casopis.kvaka@gmail.com
  • u e-poruci obavezno kao Predmet navesti: Mirca 2019.

Nagrada: sedmodnevni smještaj u apartmanu na otoku Braču, u mjestu Mirca (između Supetra i Sutivana), u razdoblju od 15. rujna do 30. rujna 2019.

Više informacija: Metafora

Rok za prijavu: 15. kolovoza 2019.

Laptop pisanje pravopis

Zvonko: natječaj za neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca raspisali su šesti natječaj za književnu nagradu Zvonko koja se dodjeljuje za najbolji prozni rukopis za djecu i mlade do 70 kartica. Rukopis treba poslati na e-adresu: info@hdkdm-klubprvihpisaca.hr, a najbolji će izabrati tročlani žiri. Rezultati će biti objavljeni na službenoj stranici 29. rujna.

Nagrada: medalja Zvonko i tiskanje rukopisa te sto autorskih primjeraka djela

Više informacija: HDKDM

Rok za prijavu: 29. kolovoza 2019.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s