Aktualni natječaji za (buduće) spisatelje – prijavite se!

Pisanje je prirodan nastavak čitanja. Neki nikada ne osjete poriv da se umjetnički izraze pisanjem, iako nam se čini da su takvi malobrojni (sjetite se koliko ste razbijali glavu smišljajući onaj opis na Instagramu! 😊). Stoga donosimo nekoliko aktualnih spisateljskih natječaja koji su nam se učinili zanimljivima. Odvažite se, uredite svoje tekstove i pošaljite ih. Nikada ne znate, možda upravo to bude korak kojim ćete svijetu otkriti talent koji pomno skrivate.

Natječaj za kratku priču 2019.

Festival europske kratke priče već je tradicionalno otvorio natječaj koji traži najbolje kratke priče, a ovoga puta prijavljuju se one inspirirane uzrečicom Trebaš čuti ovu priču. „Kada nas netko zaustavi s tim uvodom, znamo da slijedi nešto vrlo ozbiljno. Ili nešto vrlo zabavno. Nešto što će nam u svakom slučaju istog trenutka nepovratno promijeniti pogled na život”, stoji na stranici FEKP-a.

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji/e pišu na BHS-u (jezicima regije); prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče, a svaka autorica/autor može prijaviti najviše tri priče. Duljinom ne smiju prelaziti 10 000 znakova s razmacima. Ovogodišnja je novost otvaranje posebnoga natječaja za učenike!

Nagrade: dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji (1. nagrada), dvotjedni boravak u splitskoj rezidenciji za pisce udruge Kurs (2. nagrada), pohađanje ljetne škole pisanja CeKaPea (3. nagrada)

Više informacija: Festival europske kratke priče

Rok za prijavu: 15. svibnja 2019.

Laptop pisanje pravopis

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor

Samoborska gradska knjižnica raspisala je sedmi natječaj za najbolju kratku priču. Priče smiju biti duge do 5 novinarskih kartica, tj. 9000 znakova, te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će najbolje priče biti objavljene u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor. Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče se šalju anonimno, pod šifrom.

Nagrada: novčana (1. nagrada 1500 kn, 2. nagrada 1000 kn, 3. nagrada 500 kn), objava u zbirci

Više informacija: Gradska knjižnica Samobor

Rok za prijavu: 31. svibnja 2019.

coffee-2319107_960_720

Natječaj za Književnu nagradu Drago Gervais

Grad Rijeka dodjeljuje književnu nagradu Drago Gervais za iznimna postignuća na području književ­nog stvaralaštva. Nagrada se dodjeljuje u dvjema kategorijama:

  • za najbolje neobjavljeno književno djelo (roman, zbirka pjesama, zbirka novela, drama i drugo)
  • za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika. Nagrada se dodjeljuje autoru književnog djela.

Nagrada: novčana (20 000 kn), posebno priznanje – za svaku kategoriju

Više informacija: Rijeka.hr

Rok za prijavu: 31. svibnja 2019.

desk-2158142_960_720

Natječaj za dodjelu književne nagrade Albatros 2019.

Ovu će nagradu dodijeliti Pučko otvoreno učilište Velika Gorica s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti. U obzir dolaze:

  • roman, dramski tekst ili zbirka kratkih priča
  • priče ili pjesme za djecu
  • pjesme, priče ili roman zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije.

Sudjelovati mogu građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima. Rukopis ne smije biti objavljen i treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica teksta.

Nagrada: novčana (5000 kn), diploma i tiskanje knjige

Više informacija: Pučko otvoreno učilište Velika Gorica

Rok za prijavu: 15. lipnja 2019.

laptop-3317007_960_720

Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman

Ovaj natječaj raspisuje Gradska knjižnica Kaštela; natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod zaporkom. Trebao bi sadržavati 10 do 15 autorskih araka teksta. Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od triju istaknutih hrvatskih književnika odabrat će najbolji rukopis, a rezultati će biti objavljeni u rujnu 2019. godine.

Nagrada: novčana (10 000 kn) i tiskanje romana

Više informacija: Gradska knjižnica Kaštela

Rok za prijavu: 5. srpnja 2019.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s