Bogatim programom Noći knjige diljem Hrvatske slavi se umjetnost riječi

Knjigoljupci i obožavatelji čitanja još jednom dolaze na svoje jer se popularna manifestacija Noć knjige održava već osmu godinu, i to 23. travnja 2019. godine, povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige.

Cilj je i ove Noći knjige povezati sve sudionike u knjižnom sektoru: pisce, prevoditelje, ilustratore, urednike, izdavače, knjižare, knjižničare, medije i, naravno, čitatelje. Ovogodišnja tema – Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripapotiče na promišljanje o likovima koji su nam bili važni i s kojima smo se mogli poistovjetiti, likovima s kojima smo odrastali, putovali i otkrivali nepoznate krajeve, likovima od kojih smo učili kako se nositi s izazovima stvarnog svijeta. U 174 mjesta diljem Lijepe Naše prijavljeno je 800 programa posvećenih upravo ovoj tematici u kojima će moći uživati brojni zaljubljenici u pisanu riječ.

 Zaštititni je znak ovogodišnje manifestacije Knjigomir, junak s posebnim moćima koje je stekao zahvaljujući knjigama i čitanju. Novost je osmog izdanja Noći knjige BookTube kanal Noći knjige u kojem svi imaju priliku sudjelovati, i to snimanjem kratkog videa na hrvatskom jeziku o svojim omiljenim knjigama, likovima ili bilo kojoj književnoj tematici.

Kao i svake godine, i ove su knjižare pripremile brojne popuste i prodajne akcije kako biste popunili police ili darovali knjige – najljepše poklone. Osim toga, mnoge knjižnice nude besplatan upis, a za one zaboravne tu je i oprost zakasnine u nekima od njih.

Zagrepčani će u večernjim satima moći uživati i u 3D projekcijama motiva koji vizualno obilježavaju Noć knjige na popularnim fontanama ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a onima koji se zateknu na jednoj od deset brodskih linija Jadrolinije ili u nekom od prigradskih vlakova Grada Zagreba putovanje će uljepšati slušanje audiopriča koje će se emitirati.

Čini se da bogatstvo sutrašnjeg programa Noći knjige nećete moći zaobići, a ako želite sudjelovati u nekom od posebno pripremljenih programa, posjetite službenu stranicu i odaberite neki za sebe. I ne zaboravite, čitajte da biste živjeli.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s